Tegl som belægning i orangeri

29. april 2010

Så lykkedes det at få projektet med at få lagt tegl i Orangeriet færdigt. Der er også blevet efterfyldt med jord i halvdelen af arealet hvor der skal være det.

Der skal fortsat lidt sand ned mellem teglene, men det kommer stille og roligt.

 

Det sidste der skal laves i Orangeriet er opsætning af et arbejdsbord samt 2 - 3 hylder på væggen lige indenfor døren til højre.

 

6. april 2010

Vi har i et stykke tid skulle gøre Trines orangeri færdig. Der mangler belægning til "træde"-området i orangeriet. Planen har hele tiden været at det skulle være tegl vi ville have som belægning og enten skulle valget være røde og gule tegl. Det har trukket lidt ud og vi skulle først finde de "rigtige" tegl til projektet.

 

Beslutningen er at vi skal have gule tegl i orangeriet. Det lykkedes at finde tegl på nettet der kunne afhentes gratis i Køge. Det er jo en pris vi kan lide i disse tider. Så et smut til Køge og "fylde" traileren med ca. 300 tegl. Det passede vist lige akkurat med den mængde traileren må køre med.

 

Her er teglene stablet på en palle:

 

Mange mønstre har være forsøgt lagt, men det ender nu nok med sildebensmønsteret:

 

Planen er at der skal mures en lodretstående tegl op på lecablokken, sand fyldes op i hullet, stampes og endelige en gang afretningssand og så skulle det være muligt at få lagt sildebensmønsteret i Trines orangeri.

 

Martin ;-)

Vi får lam

3. maj 2010

Vi har for længst fået alle de lam der skal komme i år. 8 lam blev det til. Vi mistede desværre et par lam og er faktisk meget usikre på årsagen. Vi ved at mange har haft problemer efter Blue Tongue vaccinerne og vores dyr har også været gennem dette forløb.

 

Alle dyr er på folden nu og det er de vist tilfredse med. Vi er ... så skal der ikke fodres i stalden.

 

 

27. marts 2010

Så er de første lam kommet. 2 moderfår har hver fået 2 lam. Den ene fik en gimmer og en vædder mens den anden fik 2 væddere.

Lammene bliver øremærket i dag.

Det er spændende hvornår vi får de næste lam, for der skulle gerne komme nogle flere.

 

Martin ;-)

 

Ny driftsbygning på Hyldegaarden

Vi har på Hyldegaarden længe haft en behov for at få etableret en ordentlig driftsbygning.

Arbejdet startede for godt et par år siden hvor der blev sendt tegninger til kommunen der senere blev godkendt.

Det videre arbejde gik på at få ryddet buske, hæk og træer rundt om en midlertidig bygning vi har stående. Det meste blev klaret i efteråret og kun det store flotte asketræ stod tilbage.

Vi fik gravet ud til sokkel og nåede også at få støbt en hel del inden frosten og sneen satte ind. Her gik arbejde godt nok lidt i stå.

Sneen og kulden er ved at være helt væk og foråret står for døren.

Vi har derfor fældet det store asketræ for at få gravet ud til den sidste del af soklen der akkurat skal ligge midt i stuppen.

Akkurat nu er vi klar til at støbe da vores gode nabo meget gerne ville have sin store tvangsblander hjemme igen til egne projekter. Hmmm ... Nogle andre gode naboer har en lille betonblander og den har vi fået lov at låne. Det kan vi fint klare os med et stykke tid og ellers må vi over for at låne den store maskine igen når terrændækker skal laves.

Det er nu påske og blanderen skal i gang en af dagene.

 

Martin ;-)