Log en Premium Member Cache som Member

Som Premium Member (betalende medlem) af Geocaching.com har man mulighed for at se og logge alle cacher. Dette forholder sig en smule anderledes for Member (gratis medlem) der kun kan se nogle af cacherne. Det er dog således at hvis man har kendskab til GC-nummeret på cachen er det muligt at logge sit fund som Member når man nu har vøæret på besøg og sat sit tag.

Du skal gøre følgende:

 

  • Log ind på Geocaching.com
  • Find GC-nummeret, evt. ved hjælp fra en Premium Member
  • Kopier dette link: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?WP=GC39M9E
  • Ændre nummeret GC39M9E til det nummer på cachen du vil logge
  • Tryk genindlæs siden og du skulle nu have mulighed for at logge cachen
  • Skriv din log som i alle andre tilfælde.

 

Find og log cache

For at kunne finde en cache skal man vide hvor den er placeret.

Der findes forskellige sites på nettet der tilbyder at have beskriverlser af cacher liggende og muligheden for at elektronisk at logge sit fund efterfølgende.

Det gælder om at finde det site der falder i ens smag og derfor kan det være en god idé at kigge lidt rundt omkring. Jeg vil prøve at ligge link til et par forskellige sider her:

Geocaching.com er nok det site der har de fleste cacher i hele verden. Det er det site vi benytter.

OpenCaching.com er et andet site om som er oprettet af Garmin. Sitet er super godt, men der er forholdsvis få der benytter det.

Der ud over findes der en lang række forums hvor man kan hente inspiration. Det vi benytter en gang imellem er:

Geocaching.dk 

Nu er det bare om at komme i gang. Du skal oprette dig som bruger på det site du gerne vil benytte og du har herefter mulighed for at kigge efter geocacher i det område du gerne vil besøge. God jagt ...

Efter jagten og logning i de fysiske cacher er det tid for at få logget cacherne virtuelt inde på det site du er oprettet på.

Som nævnt tidligere kan man støde på forskellige registrerede dimser der kan logges på samme vis som med geocacherne. Forskellen er blot at geocachen ligger for det meste på et bestemt koordinat, hvor Travel Bugs og GeoCoins rejse rundt i verdenen fra cache til cache.

En Travel Bug også kaldet TB er typisk et stykke legetøj eller andet er lav værdi der rejse rundt og som er registreret med egen side på Geocaching-sitet. Ejeren af TB'en kan derved følge ens TB'ens færden. Husk at tjekke formålet med TB'en for at få den på rette vej. Det er en god idé at logge i papirloggen i cachen at man har taget en TB/Coin ud af cachen samt i den elektroniske log ligeså. Der ud over logger man at man har taget TB'en med sig på TB'en egen side. Hvis man vælger at lade den ligge kan man nøjes med at logge at man har set den. Når du ligger TB'en i en ny cache skal du huske at logge dette, hvilket kan gøres direkte på den caches side man logger at man har besøgt og efterladt TB'en i.

En GeoCoin også kaldet GC er en mønt der på samme vis som TB'en rejser fra cache til cache. GC'en er i højere grad et samler-objekt og rejser på samme vis som TB'en. Logning af GC'en foregår på sammen måde som TB'en.

 

Når man begynder at interessere sig for hvem de andre geocachere er og hvad, hvordan samt andre hint man kunne bruge kan GeoEvents være en god indgang. Events kan søges efter og man kan skabe sig et overblik på dette site: http://event.geo-map.dk/