Oprindelige sporplan

Her er lidt oplæg til min oprindelige togplan. Pladsen er der og planen var at det hele skulle bygges i Märklins M-skinner. Jeg skulle blive klogere ...

 

Ovenfor tegnet i Wintrack 6.1 hvor alle lag er med på billedet. Der er tegnet i 9 lag og hvert lag svarer til ca 10 cm.

 

3D billede set fra syd. Døren skulle være til venstre i billedet

3D billede her set fra nord og dermed døren til højre.

 

Det var en plan jeg havde gået og brygget på i et par år og synes egentlig den var blevet meget spændende hvor der kunne være noget togtrafik der skulle køre automatisk og samtidig kunne jeg rangere, sende tog ud på strækning m.v.

Jeg gik faktisk i gang med byggeriet og har bygget en skjult vendesløjfe med opstillingsbanegård, krydsningsstation og en helix med vendesløjfe på gulvet. Der er tilslutningsmulighed på vendesløjfen på gulvet således at en gulvbane kunne tilsluttes.

Det hele er bygget i M-skinner. Mange af min gamle Märklin lokomotiver kørte bare super godt på banen og alle skarpe kurver (kun sporskifterne) klarede de uden problemer.

Nu var det jo sådan at jeg har nok langt flere lokomotiver der på ingen måder kommer fra Märklin, men snarere Heljan, Hobbytrade, Lima, Tog & Tekno og et par andre og de bryder sig bare ikke om sporskifterne fra de gamle Märklin M-skinner. Min Pr-maskine var lidt presset på M5200 kurveskinnen, sååå ... Her gik jeg lidt i stå. Hvad skulle jeg gøre?

Det næste der slog mig var at mine vilde byggeplaner ville jo nok tage nogle år og først herefter ville det være klar til at bygge diorama hvilket jeg aldrig havde prøvet. Det næste der så slog mig var hvis vi en dag skulle flytte herfra ville jeg skulle nedlægge al bane og stå tilbage med alle delene i kasser.

Sporskiftet.dk's forum var der flere der godt kunne tænke sig at bygge modelbane på moduler. Den idé fangede mig straks. Hermed døde mine planer for ovenstående bane.