Lidt om mig og mine interesser

Velkommen til min side der primært kommer til at omhandle modeltog 1:87 og lidt om tog i 1:1. God fornøjelse med læsningen.

 

Jeg er født i 1963 i Kolding og har gennem livet boet en del steder rundt omkring som f.eks.: Odense, Hovden i Norge, Sdr. Bjert, Nørrebro og Østerbro i København og nu i Stenlille på kanten af Åmosen. Vi har boet på Hyldegaarden i 10 år i dag. Landbruget kan du læse om på forsiden.

Jeg har læst på forskellige uddannelser og gennemførte min uddannelse i økonomi og datalogi på Handelshøjskolen i København. Fed uddannelse som jeg har haft stor glæde af.

I gennem livet har jeg haft en del interesser og helt generelt har spejder været det gennemgående tema. Jeg var med til at starte spejderne op i Stenlille (www.stenlillespejderne.dk). Spejderlivet har formet sig omkring DeMeza-spejdergruppen i Fredericia til Rævene 18. Odense, Houens Odde Spejdercenter i Kolding, Fjeldgruppen til Stenlillespejderne.

Friluftstemaet går meget igen lige fra barns ben af hvor mine forældre "trak" os ud i fjeldet eller Ravning eller ... til i dag hvor vi bor på en lille gård med lidt jord til. Jeg har været meget på fjeldet med vandring, kanosejlads, fosspadling (whitewater rafting) i kano, klatring, gletcher-vandring og -klatring og ski i forskellige afskygninger. Det har været skiture med overnatning i snehule, igloo eller telt til det i dag er mere hyttetur med skiløb. Med 3 børn er det absolut en fin måde at få skiløb ind i kroppen på dem ;-) Jeg er til lidt af hvert på ski fra de tynde ræserski (der nærmest stadig er nye på 20. år) til fjeldski, telemark, slalom, monoboard og snowboard. Ski er et fælles tema i familien.

Dykning var også en af de interesser jeg dyrkede meget. Jeg har dykket foruden herhjemme i Sverige, Norge og Thailand. Jeg håber en dag jeg kan få gang i denne hobby igen. Det er meget afstressende.

Ellers har mine interesser drejet sig meget om det tekniske. Fra at have adskilt mange tv'er og radioer samt bygget diverse små elektroniks-sæt mens jeg boede hjemme til computere i samlesæt, opsætning af eget it-udstyr herhjemme, opsætning af hjemmeside, hjemmesupport hos venner og bekendte til at hygge med renovering af biler og motorcykler. Det har primært været Land Rover der har haft min interesse.

Nå, men det der virkeligt rykker i mig for tiden er nu tog. Fra barns ben af med en far der arbejdede i DSB og sidenhen BaneDanmark til jeg selv en dag blev ansat i DSB og nu hygger mig med veterantog hos Vestsjællands Veterantog (www.vsvt.dk). Det der trækker der er primært K564 (damplokomotiv) og OHJ24 (Marzipanbrødet). Sidstnævnte hjælper jeg med at renovere efter at den er brandskadet efter en brand i remisen i Nykøbing Sjælland i 2005.

Jeg har lige siden jeg var lille leget med min fars modelbane (Märklin) og synes jo det var smadder sjovt. Som så mange andre unge røg denne interesse lidt i baggrunden. I forbindelse med mit arbejde i DSB var der en kollega der triggede min gamle interesse for modeltog og inden jeg så mig om var mit gamle tog hentet hjem og nyt brugt modeltog blev indkøbt. Jeg har tegnet min kommende modelbane i mit værelse og byggeriet var så småt kommet igang. Jeg læser ofte på Sporskiftets forum (www.sporskiftet.dk/forum) og her henter jeg meget inspiration til min modelbane.

Noget af det der frustrerede mig var at jeg skulle bygge bane de næste mange år, lave teknikken og først herefter kunne bygge diorama. I den forbindelse blev jeg opmærksom på at der på Sporskiftets forum var interesse for at bygge moduler efter FREMO-konceptet (www.fremo-net.eu/) og "pludselig" var vi en 10-12 stykker der ville bygge 3-skinne moduler. Dette startede vi på i maj/juni 2009 og i dag har vi vel godt 20 moduler med mere eller mindre diorama på. De to moduler jeg har der næsten er færdige har jeg fået bygget diorama på. Det gav nye muligheder og udfordringer. Jeg har derfor besluttet at min kommende modelbane skal bygges med disse moduler og givet noget stationært nedenunder - jeg skulle jo gerne have noget længde på banen. Nu er min oprindelige tegning af modelbanen skrottet og jeg er i overvejelse om hvordan mit nye layout skal se ud.

 

De følgende sider vil langt hen ad vejen omhandle modeltog, mine overvejelser, billeder, tegninger, tips og hvad der nu lige dukker op.

Martin ;-)