Teknikken bag Hyldegaardens hjemmeside

Hvordan bygger man en hjemmeside der er spændende og sjov at opdatere uden at skulle kode hver linje i html?

 

Vi valgte at benytte et CMS (Content Management System) der holder styr på hele hjemmesidens indhold.

OpenSource skulle være udgangspunktet og her viste det sig at Joomla kunne løfte dette for os.

 

Det heldige er at vores hostingfirma: webhosting.dk har den mulighed at vi kan installere Joomla softwaren på vores site. Som sagt så gjort og pludselig var vores gamle hjemmeside væk og en standard-side fra Joomla var klar til at blive redigeret til.

 

Joomla er fra dengang hvor det hed Mambo fra en gang i '90'erne.

 

Det hele kører på en SQL database.

 

Der kommer mere og mere på siden og det presser sig alvorligt på for at få taget en backup. Her fandt vi på nettet JoomlePack fra Akeeba. Og vupti var database og hjemmeside sikkerhedkopieret. Det var godt nok uhyggeligt let.

 

Der var lidt småfejl rundt omkring, men fælles for alle fejl er at alle rettelser kunne findes via Google. Selv lidt php-kodning skulle der til for at afhjælpe et par fejl.

 

Vi har fundet lidt hjælpeværktøjer, men det der måske nok er det fedeste program er et editeringsprogram med masser af seje muligheder: JCE Editor fra www.joomlacontenteditor.net

 

Vores erfaring er at når der skal ligges billeder op på siden skal de skaleres ned til 600x450 pixels inden upload for at siden ikke skal gå helt i knæ når billederne skal vises. Billederne kan f.eks. skaleres i Microsoft Paint eller andre programmer, f.eks. IrfanView der kan downloades og installeres eller endda online med f.eks.: Shrink Pictures.

 

Det er muligt at lave små ikoner foran url'en. Dette gøres ved at lave en nyt favicon.ico og filen skal ligge i roden af ens hjemmeside-mappestruktur. I Joomla skal filen også ligge i en del andre mapper og her er det bare at prøve sig frem. Det er nok vigtig at fortælle at ikonet skal være meget enkelt og med skarpe kontraster for at det bliver godt. Tjek selv de mange ikon'er der findes på mange hjemmesider, f.eks.: Sporskiftet med sporskifte-lanternen.

 

Vi manglede muligheden for at lægge filer op på siden som et slags filarkiv og her har vi fundet Joomla Attachments 2.2. På den måde er det nu muligt at oploade filer til de artikler vi undervejs får skrevet.

 

God fornøjelse på Hyldegaarden hjemmeside.