Servomotor til Märklin K-skinner

12. september 2010

Jeg har nu fået servoerne monteret på undersiden af Dahløre station.

Med et par træklodser er det rimeligt let at lave"beslaget" til servoerne.

 

Den venstre servo virker ikke som den skal og er lavet om. Måske du kan gennemskue hvorfor ...?

 

Ledningerne der hænger ned kobles til min ESU SwitchPilot der er så genial at den kan bruges både til analog drift og til digital drift.

Ved digital drift skal den tilkobles (evt. ekstern strømforsyning) således at bussen har kontakt.

Ved analog drift skal SwitchPilot'en blot have noget strøm.

Fælles for begge metoder er at der kan tilsluttes kontakter således at sporskifter kan drejes på en sportavle man ønsker at bygge. Det er min plan med Dahløre station.

 

Jeg bruger 0,8 mm pianotråd og vil givet lave en test med 0,6 mm der dog er noget mere slasket. Grunden til dette er at jeg godt kunne tænke mig det hul i k-sporskiftet bliver lidt mindre. Det virker lidt snert til kanterne, men det kan lade sig gøre at bore hullerne (brug kun to fingre til at dreje boret).

 

Svaret på spørgsmålet er at når servoen drejer skubber den pianotråden op i sporskiftet eller trækker den ned og ud af sporskiftet. Du kan med andre ord ikke lave et lille Z som en slags udveksling.

Så konklusionen er at pianotråd skal gå direkte fra sorte stjerne op i sporskiftet eller der skal laves en udveksling. Jeg gjorde det sidste og det virker.

 

14. maj 2010

I forbindelse med bygningen af Dahløre station er planen at sporskifterne skal have små servomotorer på undersiden af modulet.

 

Et nyttigt link: www.eisenbahnclinic.com viser en amerikaner der har sat servoer på alle Märklins forskellige skinnetyper. Det må derfor også være muligt for mig at gennemføre dette projekt.

 

Jeg har pt. ESU's SwitchPilot ESU og nogle drev fra Conrad.de og mangler givet et par andre stumper som noget stift pianotråd og nogle befæstninger af servoerne. Jeg er fortsat lidt usikker på dimensionen af pianotråden.

 

Servotråd har jeg bestilt fra: www.swhobby.dk og det blev en bestilling af pianotråd i forskellige dimensioner. Jeg er endnu ikke sikker på den dimension jeg vil benytte på mine sporskifter. Det ser umiddelbart ud til at blive 0,8 mm udgaven, men jeg skal have dem i hænderne før jeg er sikker.

Hos Vikinghobby kan man også få pianotråd til en rimelig penge.

 

Med hensyn til befæstningen af servoerne planlægger jeg med at bruge nogle træklodser der bliver skåret ud i passende størrelser og som fæstnes til undersiden af modulet.

 

Jeg vil løbende forsøge at få lagt billeder op på siden her med processen med at få bygget en servo på mine slanke K-sporskifter.