Print
Hits: 2058

Jeg har en drøm om at mine enkelte moduler skal have noget lyd indbygget således at det rivende vandfald og brusende elv ikke kun vises som diorama, men at det samtidig kan høres. Jeg vil kunne høre køer der muh'er, fugle der kvidrer, hund der gøer, jægeren der skyder, traktoren der er tændt, overkørselsklokken der ringer ved passage af tog og mange andre lyde.

 

Jeg har forsøgt at finde forskellige muligheder, men prisen og muligheden for at lægge lyd på er både høj og besværlig. Jeg forestiller mig nok at jeg kan finde diverse mp3 lydfiler på nettet og relativt let selv at kunne lave nogle selv.

 

Her er forskellige modeller:

 

Jeg vil forsøge med det sidste forslag og se hvor langt jeg kan komme ned i pris. Det vil med andre sige at jeg vil lede efter en mp3 afspiller og en forstærker der kan monteres på modulkassen og relativt let lægges lyd på og få til at virke.

 

Jeg har derfor fundes følgende til mit modul:

 

 

Løsningen er rimelig simpel og koster under kr. 250,- i anskaffelse og det finder jeg acceptabelt.

 

Nu kommer så den store opgave med at skaffe mp3 lydfiler. Det kan være omend ganske vanskeligt at finde gratis lydfiler på internettet.

 

Jeg vil forsøge at samle de links eller titler der kan findes på nettet eller biblioteket:

Så er det bare at få monteret ovenstående dimser under modulet.

Radioen bliver limet fast med kontaktlim på samme måde som jeg har limet en 230 volts fordelerdåse fast. Fordelerdåsen er netop monteret til at kunne tilslutte diverse 230 volts enheder som f.eks. mp3 afspilleren eller strømforsyning til diode-lys.

Jeg regner med at hænge mp3 afspilleren op i nogle af ledningerne der allerede findes under modulet.

Lidt ledningssamlere eller strips og så skulle det gerne være monteret fornuftigt.